A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Коропської селищної ради

Із директорами шкіл і садочків говорили про вакцинацію і роботу в «червоній» зоні

Дата: 01.11.2021 08:36
Кількість переглядів: 63

лист

   Нагальні проблеми освітньої галузі обговорили  під час наради з керівниками закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Йшлося, зокрема, про вакцинацію працівників галузі, підготовку до зими, харчування в закладах освіти у 2022 році, проведення олімпіад і організацію навчального процесу після канікул.

    У нараді взяв участь Коропський селищний голова Володимир Куніцин.

Спілкуючись із освітянами, він звернув увагу на суттєве здорожчання енергоносіїв. Замість 4 «з гаком» мільйонів гривень, як було торік, в поточному році, за розрахунками, доведеться заплатити 14 мільйонів 600 тисяч −  аж на 10 мільйонів більше.

     Через це голова громади закликав освітян до економії енергоносіїв, де це можливо. А ще −  щоб наші школи й садочки були завжди охайними й доглянутими. Зразковими.

     Далі перейшли до теми вакцинації проти СOVID-19.

Начальник відділу освіти Олег Курбанов навів цифри по кожному закладу.

Загалом із 438 працівників освітньої сфери нашої громади на сьогодні  вакцинувалися 405 (або 92,5%).

   Чернігівщина входить у «червону» карантинну зону. Для освіти це означає наступне: крім садочків очний навчальний процес можна буде проводити лише в тих закладах, де двома дозами вакциновані 100% працівників. Всі інші - дистанційно. Сьогодні жодна школа громади цьому не відповідає. Найближче до цього показника наблизився Риботинський НВК −  першою дозою там уже вакцинувалися всі працівники, але поки що не всі встигли отримати другу.

    Обговорили на сьогоднішній нараді й рекомендації Міністерства освіти продовжити осінні канікули ще на тиждень – до 7 листопада.

    З почутого, цю рекомендацію підтримали всі загальноосвітні школи. Але в Риботинському НВК налаштовані  наступний тиждень вже  навчатися дистанційно.

    Ще одне питання стосувалося організації навчального процесу після канікул. Олег Курбанов навів нормативні документи (це Наказ МОЗ України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням» і Постанова Кабінету Міністрів від 20.10.2021 № 1096), згідно з якими із 8 листопада не вакциновані працівники освіти відсторонюються від роботи без збереження заробітної плати.

   Головний спеціаліст відділу освіти Євген Кислий виступив з приводу олімпіад, а саме другого його етапу (рівень громади). Олімпіада – це можливість для обдарованої, старанної дитини показати себе, шанс виступити на обласному і Всеукраїнському рівнях. Тому директори вирішили все ж провести олімпіади попри карантинні обмеження. Звичайно, за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, за бажання дітей і з дозволу батьків. І, звичайно ж, щоб усі учасники інтелектуальних змагань були здоровими. Здоров’я  − це найголовніше. Ці слова лунали сьогодні в залі не раз.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень