A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Коропської селищної ради

Чого чекати випускникам від НМТ у цьому році?

Дата: 08.03.2024 09:10
Кількість переглядів: 9

Майже 7,5 тисяч осіб складатимуть національний мультипредметний тест на Чернігівщині цього року. Відбуватиметься тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які, попередньо, діятимуть в 11 населених пунктах регіону. На сьогодні вирішується питання проведення НМТ в укриттях. Про це стало відомо під час брифінгу директорки Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлани Сакаєвої та начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музики.

Обов’язковими під час складання НМТ у цьому році будуть 3 предмети: українська мова, математика, історія України. На вибір пропонують один додатковий предмет: іноземну мову (англійську, німецьку, французьку, іспанську), українську літературу, біологію, географію, фізику, хімію.

На виконання всіх завдань буде відведено 240 хвилин двома блоками – по 120 хвилин з перервою 20 хвилин.

Отже, основна реєстрація на НМТ-2024 розпочнеться вже 14 березня, триватиме вона до 11 квітня. Протягом наступних 4 днів після завершення реєстрації учасник ще матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (наприклад, змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні/за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ). Після 15 квітня це зробити буде неможливо.

Передбачається також додатковий період реєстрації на участь у тестуванні для тих, хто не зробив цього з поважних причин із березня по квітень. Такі особи  матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій протягом 5 днів у травні, з 10 по 15. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

Дату, час і місце проведення НМТ зареєстровані учасники основних сесій зможуть дізнатися вже 8 травня у запрошенні, що надійде в персональний кабінет. Учасники додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня.

З переліком документів, необхідних для реєстрації на участь в національному мультипредметному тесті, можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

https://testportal.gov.ua/

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень